28.1.2016. 22:32
2
Vlasnik kluba zabranio migrantima ulaz: Radije ću u zatvor nego da popustim!
Vlasnik noćnog kluba u Danskoj Tom Holden Jensen, koji se suočava sa procesuiranjem jer je zabranio ulaz svim migrantima koji ne govore njegov jezik, rekao je da će radije u zatvor nego da popusti.

"Migranti moraju da nauče da osmijeh nije poziv na seksualne odnose", rekao je on. 

Jensen je zabranio ulaz u svoj klub u Sonderborgu /Søenderborg/ muškarcima iz Sirije i Afganistana koji ne govore danski, engleski ili njemački jezik. 

Zabrana je uvedena nakon što se veliki broj žena žalio da se osjeća nesigurno jer ih stalno maltretiraju muškarci migranti, neumjesno ih dodirujući. 

Problem se pokazao složenijim jer niko nije bio u stanju da im objasni da je to što rade pogrešno zbog čega je Jensen i zabranio ulaz migrantima da bi zaštitio žene goste, piše Daily Mail. 

Jensen se suočava sa mogućom šestomjesečnom zatvorskom kaznom zbog kršenja danskih zakona protiv rasne diskriminacije. 

"Problem je što ne možemo da komuniciramo sa izbjeglicama, oni ništa ne razumiju šta im govorite", rekao je on, ističući da neće odustati. 

(SRNA)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.