29.8.2016. 13:52
0
ISIS preuzeo odgovornost za jutrošnji teroristički napad u Jemenu
Teroristička organizacija ISIS preuzela je odgovornost za jutrošnji samoubilački bombaški napad u kojem je na jugu Jemena ubijeno najmanje 45, a ranjeno 60 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Internet portali povezani sa ISIS-om objavili su da su pripadnici te terorističke organizacije jutros izveli napad na vojni objekat u južnom jemenskom gradu Adenu i da je tom prilikom ubijeno najmanje 60 osoba.

Bombaš samoubica aktivirao je jutros eksploziv u automobilu ispred zgrade škole Es-Senafir u kojoj su smještene provladine jemenske snage na sjeveru Adena. Napad se desio u jutarnjim satima dok su vojnici doručkovali u zgradi.

U snažnoj eksploziji poginulo je najmanje 45, a ranjeno 60 osoba, saopćeno je iz organizacije Ljekari bez granica.

Jemen je poprište duboke političke i sigurnosne krize koja je krajem 2014. godine eskalirala u građanski rat kada su pobunjenici, predvođeni šiitskim pokretom Husi, zauzeli glavni jemenski grad Sanu, a potom i druge regije. Predsjednik Jemena Abd Rabbuh Mansour Hadi i njegova vlada izbjegli su u Saudijsku Arabiju.

Južni lučki jemenski grad Aden ima status privremenog glavnog grada jer su u njemu smještene provladine snage i česta je meta sličnih terorističkih napada i napada pobunjeničkih snaga.

 
(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.