10.3.2021. 10:35
0
U Pakistanu počela vakcinacija starijih od 60 godina, Kina donirala vakcine
Pakistan trenutno koristi kinesku vakcinu Sinopharm, koje mu je Peking donirao prošlog mjeseca.
Pakistan je počeo vakcinisati ljude koji imaju 60 ili više godina kako bi ih zaštitio od COVID-19 usred stalnog povećanja broja slučajeva i smrtnih slučajeva od ove bolesti.

Pakistan trenutno koristi kinesku vakcinu Sinopharm, koje mu je Peking donirao prošlog mjeseca.

Pakistan se nada da će ovog mjeseca početi dobivati vakcinu AstraZeneca u okviru Fonda COVAX  Svjetske zdravstvene organizacije. Vlasti kažu kako će Pakistan od marta do juna dobiti 17 miliona doza vakcina protiv koronavirusa, prenosi AP.

Smrtni slučajevi i potvrđeni slučajevi koronavirusa neprestano su se povećavali od 1. marta, kada je Pakistan nastavio redovnu nastavu u školama. U srijedu se očekuje da pakistanske vlasti odluče hoće li škole ponovno biti zatvorene.


(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.