13.4.2023. 8:20
0
Sjeverna Koreja ispalila balističku raketu
FOTO: Ilustracija
Južna Koreja je saopštila da je Sjeverna Koreja lansirala balističku raketu iz pravca svoje sjevernoistočne obale, javljaju agencije.


Vojni zvaničnici Južne Koreje rekli su da je lansiranje izvršeno u četvrtak, ali nisu dali više detalja, poput toga koliko je daleko raketa odletjela.

Lansiranje je uslijedilo nekoliko dana nakon što je sjevernokorejski lider Kim Jong Un obećao da će poboljšati svoj nuklearni arsenal na „praktičnije i ofanzivnije“ načine. Sjeverna Koreja je ove godine lansirala baraž projektila u znak protesta protiv južnokorejsko- američkih vojnih vježbi koje smatra probom invazije. 


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.