2.5.2023. 22:33
0
Austrijska desnica za narodnog kancelara
Praznik rada protekao je u Austriji u znaku borbe kandidata koji pretendiraju na poziciju lidera političkog bloka lijevog centra i najave lidera krajnje desnice (FPOe) Herberta Kickla da će se kandidirati za položaj “narodnog kancelara”, prenosi agencija Tanjug.

U Socijaldemokratskoj partiji (SPOe) trenutno se tri kandidata bore za stranačku podršku, a predsjednica SPOe Pamela Rendi-Wagner poručuje kako krajnji cilj mora biti da “Austrija konačno, ponovo dobije federalnu vladu predvođenu socijaldemokratima”, navodi portal Euractiv.

Očekivalo se kako će Rendi-Wagner predvoditi stranku na izborima u jesen 2024. godine, ali njenu lidersku poziciju osporio je najprije njen konzervativniji suparnik Hans Peter Doksozil, a potom se na listu kandidata uključio i Andreas Babler, gradonačelnik Traiskirchena, ljevičar popularan u partijskoj bazi.

Dok Babler ističe kako je “potreban povratak socijaldemokratije”, Doksozil poručuje glasačima kako se “u životu mora riskirati”.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.