11.6.2023. 8:51
0
Trump poručio ministarstvu pravosuđa: Želite spriječiti da se vratim u Bijelu kuću
Bivši američki predsjednik Donald Trump prvi put se pojavljio u javnosti otkako je optužen po 37 tačaka zbog nezakonitog držanja dokumenata napadajući na ministarstvo pravosuđa, optuživši ih za politički motivisanu kampanju kojom ga žele spriječiti da se vrati u Bijelu kuću.

Govoreći na republikanskoj konvenciji u Georgiji, Trump je rekao da je američki predsjednik Joe Biden orkestrirao optužbe protiv njega kako bi potkopao njegovu predsjedničku kampanju.

„Smiješna i neutemeljena optužnica protiv mene od strane ministarstva pravosuđa koje je instrumentalizovala Bidenova administracija biće upamćena kao jedna od najgorih  zloupotreba vlasti u historiji zemlje“, rekao je Trump pred lokalnim stranačkim dužnosnicima. Savezna optužnica protiv bivšeg predsjednika nezapamćena je u američkoj historiji, a dolazi u trenutku kada je Trump najveći favorit za republikansku predsjedničku nominaciju iduće godine.

Trump bi se u utorak, prije 77. rođendana, trebao prvi put pojaviti pred sudom u Miamiju u tom slučaju, prenijele su agenicije. Ocijenivši da je optužnica „vic“, Trump je u Georgiji rekao da će slučaj samo dodatno ojačati njegovu podršku u stranci. „Jedino što je dobro je to što je to jako povećalo moju popularnost“, dodao je. 

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.