26.7.2023. 15:01
0
Zelenski: Neću tolerisati korupciju dok pokušavamo osigurati sredstva za odbranu
FOTO: AFP
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je da neće tolerisati korupciju ili izdaju u državnim poslovima dok se njegova zemlja bori da osigura sredstva za odbranu od ruskih osvajača, prenosi Guardian.

Zelenski je uputio apele protiv korupcije u svom noćnom video obraćanju kada su na vidjelo izašla dva značajna slučaja. Radi se o hapšenju službenika za regrutaciju u vojsci optuženog za masovne pronevjere i parlamentaraca optuženog za saradnju s Rusijom, prenosi N1.

Predsjednik je prošlog mjeseca najavio planove za reviziju vojnih ureda kako bi pokušao eliminirati korupciju.

“Dozvolite mi da upozorim sve članove parlamenta, zvaničnike i sve koji rade kao državni službenici”, rekao je.

“Kada provodite dane u potrazi za oružjem za zemlju, kada je pažnja svih usmjerena na to da li ima artiljerije, projektila i dronova, osjećate moralnu snagu koju su naši vojnici dali Ukrajini”, rekao je on.

Obraćajući se poslanicima, Zelenski je zatim izjavio da više neće tolerisati one koji “zbog neke lične koristi” odbijaju da podrže zakone potrebne Ukrajini da započne svoju dugu kampanju za osiguranje članstva u EU.

“Ne želim više da vidim takva odbijanja. To niko ne želi da vidi. Ukrajina nema više vremena za to”, rekao je on.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.