30.7.2023. 16:37
1
Medvedev zaprijetio: Ili pregovori, ili nuklearni napad
Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije i bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev čestitao je Dan Ratne mornarice Rusije preko aplikacije Telegram.

On se u tom saopštenju ponovo dotakao oružja za masovno uništenje i nuklearnog rata.

Naime, prema Medvedevu, ruska vojska, "odbijajući kontraofanzivu kolektivnog neprijatelja, štiti građane Rusije i naše zemlje". Ističe da je to jasno svim pristojnim ljudima.

Medvedev takođe tvrdi da ruske oružane snage takođe sprečavaju nuklearni sukob.

"Ako zamislimo da ukrajinska kontraofanziva uspije uz podršku NATO-a i da oni okupiraju dio naše zemlje, onda bismo na osnovu pravila ukaza predsjednika Rusije od 6. februara 2020. morao da pređe na upotrebu nuklearnog oružja".

Bivši ruski predsjednik navodi da drugog izlaza nema. "Zato se naši neprijatelji moraju moliti našim ratnicima. Oni ne dozvoljavaju da se rasplamsa globalni nuklearni požar".

Ove izjave dolaze samo nekoliko sati nakon što su ukrajinski dronovi pogodili rusku prijestonicu Moskvu, ali Medvedev nije ni pomenuo incident. Dodajmo i da ovo nije prvi put da bivši ruski predsjednik zapreti nuklearnim oružjem protiv Zapada, prenosi Index.

U saopštenju ranije ovog mjeseca, Medvedev je takođe postavio jeziv ultimatum Ukrajini. "Ili pregovori ili nuklearni napad!", rekao je tada.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.