23.8.2023. 19:52
0
Prve fotografije i navodni snimak pada Prigožinovog aviona
FOTO: Ria.ru
er Legacy srušio u regionu Tver. U letjelici se nalazilo deset osoba, a navodno jedna od njih je bio i šef plačenićke grupe Wagner, Jevgenij Prigožin.

“U avionu je bilo deset ljudi, uključujući tri člana posade. Prema preliminarnim informacijama, svi su poginuli”, naglasili su iz ruskog Ministarstva za vanredne situacije, prenosi N1.

Precizira se da je avion letio iz Moskve za Sankt Peterburg. Pad se dogodio u blizini sela Kuženkino. Spasioci trenutno tragaju.

Federalna agencija za vazdušni saobraćaj izvijestila je da se prezime i ime čelnika Wagner grupe, Jevgenija Prigožina, pojavljuje na listi putnika. Naglasili su i da su pokrenuli istragu o nesreći.
Guverner Tverske oblasti Igor Rudenja preuzeo je kontrolu nad situacijom sa padom aviona. Kako je pojašnjeno u vladi regiona, na mjestu nesreće su pripadnici policije i Ministarstva za vanredne situacije. Oni utvrđuju detalje incidenta, a preciziraju i broj poginulih.

Ruski mediji su objavili fotografije sa mejsta pada aviona, a na Twitteru je, također, objavljen navodni snimak pada aviona.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.