6.9.2023. 18:56
0
Saučesnik Mirnese S. priznao zbog čega joj je pomogao: "Bila je to najveća glupost u mom životu"
Marko I. (45), osumnjičen da je pomogao Mirnesi S., poznatoj kao Miki, da pobjegne iz Njemačke sa plijenom od 1.25 miliona eura (2.43 miliona KM), progovorio je prvi put na sudu u Stuttgartu.

U novembru 2022. godine Mirnesa, porijeklom iz BiH, ukrala je novac od firme za transport u kojoj je radila i pobjegla sa Robertom S. (29), u kojeg je bila zaljubljena.

Marko I. je bio njihov saučesnika, prenosi Bild. On je organizirao njihovo bjekstvo uz pomoć krijumčara preko Austrije u Srbiju.

Marko je u srijedu, 6. septembra, pred okružnim sudom u Stuttgartu priznao što je uradio.

"Ponuđeno mi je 50.000 eura (više od 97 hiljada KM) i podlegao sam iskušenju novca. To je bila najveća glupost u mom životu", rekao je on putem svog advokata.

Međutim, rekao je da nije imao nikakvu ulogu u milionskoj krađi i da nije imao veze sa planiranjem zločina, piše Vecernji.ba.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.