5.10.2023. 8:31
0
Identifikovane sve žrtve nesreće u Veneciji: Među njima i beba Sharlot (1) iz Njemačke
FOTO: AP
Za sada nije poznato šta je sa njenim roditeljima.

Autobus pao sa nadvožnjaka, pa se zapalio

Kako piše Corriere della Sera, među poginulima je troje njemačkih državljanja. Među njima je i beba Sharlot, za koju pišu da je imala samo godinu dana.

Za sada nije poznato šta je sa njenim roditeljima.

Bild piše da za sada nema zvaničnih potvrda Njemačke o smrti troje njihovih državljanja.

Ukupno je 21 osoba poginula u blizini Venecije kada je autobus sa turistima pao sa nadvožnjaka, a poslije 10 metara se zapalio.

Među poginulima i trudnica iz Hrvatske

Mlada Hrvatica Antonela Perković poginula je u nesreći, dok je njen suprug povrijeđen i nalazi se na intenzivnoj njezi. Njih dvoje su se vjenčali prije tri sedmice i bili su na medenom mjesecu u Italiji.

Povrijeđeno je 15 ljudi, od kojih su neki u teškom stanju. Među povrijeđenima je također dvoje djece iz Njemačke od 7 i 13 godina. Oni se nalaze u bolnici i nisu u životnoj opasnosti.

Većina putnika u autobusu bili su turisti iz kampa "Hu Venezia" u Margeri, neki su rezervisali putovanje u Veneciju, drugi su krenuli spontano.

Italijanski mediji spekulišu da je vozač možda izgubio kontrolu nad autobusom zbog nesvjestice. Istragu je preuzelo javno tužilaštvo, prenosi Avaz.

(Mubina Lj.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.