17.10.2023. 21:37
0
Palestinski predsjednik otkazao sastanak sa predsjednikom SAD-a
FOTO: AP Photo
Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas otkazao je planirani sastanak s predsjednikom SAD-a Bidenom nakon napada na bolnicu u Gaza Cityju u kojem je poginulo najmanje 500 ljudi, rekao je visoki palestinski zvaničnik, prenosi AP.

Visoki palestinski zvaničnik kaže da je predsjednik Mahmoud Abbas otkazao svoje učešće na sastanku zakazanom za srijedu s američkim predsjednikom Joeom Bidenom i drugim liderima Bliskog istoka.

Abbas se trebao pridružiti jordanskom kralju Abdulahu II i egipatskom predsjedniku Abdelu Fatahu el-Sisiju na samitu u Amanu, Jordanu, u srijedu, gdje će se razgovarati o najnovijem ratu između Izraela i Hamasa s Bidenom.

No, dužnosnik je rekao da se Abbas povlači u znak protesta zbog navodnog izraelskog zračnog napada na bolnicu u Gazi za koji zdravstveni zvaničnici Hamasa kažu da je rezultirao smrću preko 500 ljudi.

Zvaničnik je govorio pod uslovom da ostane anoniman jer otkazivanje nije zvanično objavljeno.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.