19.10.2023. 11:22
0
Rusija će isporučiti 27 tona humanitarne pomoći Gazi
FOTO: Twitter
Avion koji prevozi robu je na putu za Arish, egipatski grad na sjeveru Sinaja koji se nalazi oko 50 kilometara od graničnog prelaza Rafa

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da će isporučiti 27 tona humanitarne pomoći, uglavnom zalihe hrane, za ljude zarobljene u Pojasu Gaze.

Kako piše Al Jazeera, avion koji prevozi robu je na putu za Arish, egipatski grad na sjeveru Sinaja koji se nalazi oko 50 kilometara od graničnog prelaza Rafa sa opkoljenom enklavom.

Tada se očekuje da će egipatski Crveni polumjesec osigurati isporuku pomoći, dodalo je ministarstvo. 

(Mubina Lj.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.