27.10.2023. 11:12
0
Nova eskalacija: Pakistanski i indijski vojnici razmijenili vatru na granici
Pakistanski i indijski vojnici raspoređeni duž granice u spornom Jammuu i Kashmiru razmijenili su vatru kasno u četvrtak.

Najnovija pucnjava zabilježena je u blizini Sialkota na pakistanskoj strani i Jammua s druge strane granice.

"Pucnjava je počela nakon što je dron pokušao da pređe na pakistansku teritoriju, a pakistanske snage su ga oborile", objavio je "Dawn News", citirajući izvore u vojsci.


Pakistanska vojska se nije oglasila o ovom slučaju.

Prema indijskim snagama Granične bezbjednosti (BSF), u četvrtak naveče pakistanske snage su "ničim izazvane otvorile vatru" duž granice u Jammuu.

"Snage BSF-a su odmah uzvratile na paljbu", navodi se u saopštenju i dodaje da su povrijeđeni jedan civil i pripadnik BSF-a.

Prošle sedmice, dvoje pripadnika BSF-a povrijeđeno je nakon što su pakistanske snage počele pucati duž međunarodne granice u regiji Jammu, objavila je lokalna novinska agencija "Press Trust of India".

(Ajdin B.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.