28.10.2023. 11:14
0
Poruka reportera iz Gaze koja je potresla svijet: "Situacija je užasna, svi su preplašeni..."
FOTO: Screenshot
Izražavajući duboku zabrinutost zbog teške situacije na terenu, novinar Al Jazeere Tarek Abou Azzoum iz Gaze uputio je dramatičnu poruku svijetu, koja je brzo postala viralna na društvenim mrežama.

"Situacija na terenu je užasna, svi su preplašeni, svi su užasnuti. Ako nas možete čuti, pošaljite ovu poruku svijetu", upozorio je Abou Azzoum. 



Izolovani od vanjskog svijeta, bez telefonskog signala i pristupa internetu, građani Gaze suočavaju se s neizvjesnom budućnošću dok u pozadini odjekuju zvukovi bombardovanja.

Izraelska vojska saopćila je danas da je tokom noći ušla u sjeverni dio Gaze i proširila vojne operacije u opkoljenoj palestinskoj enklavi, dok pojačava napad na militantnu grupu Hamas.

Vojni portparol rekao je da su izraelske snage i dalje "na terenu", ali nije saopćio detalje.

Također, IDF je objavio su da su pogodili 150 podzemnih ciljeva, uključujući tunele i drugu podzemnu infrastrukturu, u sjevernom dijelu Pojasa Gaze.

"Ratni zrakoplovi IDF-a večeras su pogodili 150 podzemnih ciljeva u sjevernom dijelu Pojasa Gaze, uključujući terorističke tunele, podzemna borbena područja i dodatnu podzemnu infrastrukturu", navodi se u saopćenju objavljenom na "Telegramu".

Izraelska vojska kaže da je ubijeno "nekoliko Hamasovih terorista".

U saopćenju se dodaje da je 27. oktobra izraelska vojska pogodila vojnu infrastrukturu libanonskog šijitskog pokreta Hezbollah u Libanonu kao odgovor na ispaljivanje raketa na izraelski teritorij.

"Jučer su teroristi Hezbollaha pokušali lansirati rakete prema izraelskom teritoriju. Rakete su pale u Siriju. Kao odgovor, tokom noći, ratni zrakoplovi IDF-a gađali su vojnu infrastrukturu Hezbollaha u Libanonu", priopćila je izraelska vojska.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.