4.11.2023. 21:21
0
U Francuskoj izbodena Jevrejka, na ulaznim vratima iscrtana svastika
FOTO: Ilustracija
Treidesetogodišnja jevrejka izbodena je danas nožem u trbuh u svom stanu u Lyonu, javljaju francuski mediji. Žena je prebačena u bolnicu i nije životno ugrožena. Policija je Le Figaru potvrdila da je žena napadnuta u četvrti Montluc oko 13 sati.

Žrtva je policiji uspjela opisati svog napadača. Ispričala je da joj je na ulazna vrata pokucao muškarac obučen u tamnu odjeću, zamaskiranog lica, a zatim je nasrnuo na nju.

Napadnuta žena je dva puta ubodena u trbuh, a napadač još uvijek nije uhvaćen. Lokalni portal Tribune de Lyon piše da je na vratima pronađena nožem urezana svastika. Ovu informaciju potvrdio je i sam gradonačelnik Lyona Grégory Doucet u objavi na X-u (bivši Twitter).

“Prvi nalazi naveli su tužilaštvom da otvori istragu za pokušaj ubistva koje bi moglo biti motivirano antisemitskim motivom”, saopštio je ured tužitelja u Lyonu.

Napadač je pozvonio na ulazna vrata na kojima je bila postavljena mezuza, prije nego što je dvaput ubo žrtvu i pobjegao. Mezuza je svitak s citatom iz Tore u ukrašenoj metalnoj kutijici koji se stavlja na desnu stranu ulaznih vrata židovskih kuća.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.