16.1.2024. 20:06
0
Zastupnica krala odjeću u trgovinama, pa podnijela ostavku: Za sve "okrivila" stres na poslu
Poslanica Zelene stranke Novog Zelanda Golriz Ghahraman podnijela je ostavku nakon što su mediji objavili da je najmanje tri puta ukrala odjeću iz vrhunskih lokalnih butika.

Ghahraman je rekla kako su problemi sa mentalnim zdravljem i stres na poslu doveli do toga da se ona ponaša na način koji je potpuno van karaktera.

- Ljudi bi, s pravom, trebalo da očekuju najviše standarde ponašanja od svojih izabranih predstavnika. Pogriješila sam. Žao mi je. To nije ponašanje koje mogu da objasnim jer nije racionalno ni na koji način, a nakon ljekarske procjene, razumijem da nisam dobro - rekla je Ghahraman.

Ona je optužena za krađu u butiku "Skotis" u Oklandu i "Kre8ivevork" u Welingtonu.

Policija Novog Zelanda je u saopštenju navela da istražuje incident u prodavnici u Oklandu u decembru, ali nije željela davati druge detalje. Nisu potvrdili da je Ghahraman umiješana u incident.

Ghahraman je rekla da je zahvalila butiku "Skotis" na njihovoj ljubaznosti i empatiji. Jedan od lidera stranke Zelenih James Shaw kazao je da je Ghahraman imala naročito težak period jer je od dolaska na funkciju dobila veliki broj prijetnji javnosti.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.