20.3.2024. 16:16
0
Još jedna zemlja zabranjuje upotrebu elektronskih cigareta
FOTO: ilustracija
Novi Zeland je naveo da žele maloljetnike držati podalje od upotrebe elektronskih cigareta i da će za to biti donesena nova regulativa.

Vlada Novog Zelanda najavila je zabranu jednokratnih elektronskih cigareta, čija je "upotreba među mladima porasla na alarmantne nivoe".

Zamjenica ministra zdravstva Novog Zelanda Casey Castello rekla je u izjavi da je povećanje upotrebe elektronskih cigareta među mladom populacijom u zemlji alarmantno za porodice, učitelje i zdravstvene radnike.

Castello je navela da žele maloljetnike držati podalje od upotrebe elektronskih cigareta i da će za to biti donesena nova regulativa. U uredbi koja ima za cilj zabranu upotrebe elektronskih cigareta navedeno je da komercijalna preduzeća koja prodaju elektronske cigarete osobama mlađim od 18 godina mogu biti kažnjene novčanom kaznom do 60.000 dolara.

Na Novom Zelandu, gdje je od kolovoza 2023. obvezno imati sigurnosnu bravu za djecu na elektronskim cigaretama, zabranjena je i upotreba privlačnih naziva kao što su "šećerna vata" i "žele od jagoda" u marketingu proizvoda.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.