22.1.2024. 10:07
0
SAD obećale da će odgovoriti nakon velikog napada na bazu u Iraku: “Možete biti sigurni da ovo shvatamo izuzetno ozbiljno”
FOTO: AL JAZEERA
Sjedinjene Američke Države su obećale da će odgovoriti nakon napada balističkim projektilima na bazu u kojoj su smještene američke trupe u Iraku, javlja Al Jazeera.

Zamjenik savjetnika Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Jon Finer rekao je za ABC News da upotreba balističkih projektila “predstavlja stvarnu prijetnju”.

“Reagovat ćemo… da uspostavimo odvraćanje u ovim situacijama i da pozovemo na odgovornost ove grupe koje nastavljaju da nas napadaju”, rekao je Finer.

Borci koje podržava Iran ispalili su “više balističkih projektila i raketa” na zračnu bazu Al-Asad u zapadnom Iraku kasno u subotu, saopštila je američka vojska, što je rezultiralo jednom iračkom i “mogućom” američkom žrtvom.

Upotreba balističkih projektila označava veliku eskalaciju jer je u prethodnim napadima korištena manje moćna municija. “Možete biti sigurni da ovo shvatamo izuzetno ozbiljno”, rekao je Finer.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.