1.2.2024. 11:51
0
Biden u prednosti u odnosu na Trumpa u posljednjoj anketi
Kako znakovi ukazuju na to da su predsjednički izbori 2024. ponavljanje utrke iz 2020. godine između predsjednika Joea Bidena i bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Biden ima prednost u odnosu na Trumpa od 50:44 posto među registriranim glasačima u hipotetičkoj utakmici općih izbora, pokazuje nacionalna anketa registrovanih birača Univerziteta Quinnipiacu.

U anketi Univerziteta Quinnipiac od 20. decembra 2023., ista hipotetička utakmica na općim izborima 2024. bila je 'previše tijesna da se proglasi pobjedniki' jer je predsjednik Bajden dobio 47 posto podrške, a bivši predsjednik Trump 46 posto.

Također je uočeno da se širi jaz među spolovima.

Žene u srazmjeri od 58 do 36 posto podržavaju Bidena, u odnosu na decembar kada je taj odnos bio bio 53:41 posto.

Muškarci podržavaju Trumpa u razmjeri od 53 naprema 42 posto, što je uglavnom nepromijenjeno u odnosu na decembar kada je taj odnos bio 51:41 posto.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.