17.2.2024. 9:14
0
Droga "sladoled" je preplavila ovu evropsku zemlju: Svaka treća mlada osoba je uzima
FOTO: ilustracija
Mladi u Nizozemskoj su tokom noćnih izlazaka počeli sve više da koriste drogu 3-MMC, pa se upotreba ove supstance u periodu od 3 godine utrostručila, a zabilježen je porast i u korištenju kokaina i ekstazija.

Istraživači su sproveli anketu među više od 7.000 ljudi starosne doba između 16 i 35 godina o korištenju droge, prenio je NL Times.

Jedna od tri osobe priznala je da uzima 3-MMC, a u 2020. godini, taj procenat je iznosio svega devet posto.

U Trimbosu su iznenađeni ovim podatkom "mahom jer je supstanca zabranjena u oktobru 2021. godine".

Jedan od 20 korisnika koristi tu drogu sedmično, i po upotrebi odmah je iza kanabisa.

3-MMC je poznat i pod nazivom "sladoled", a radi se o sintetičkoj drogi koji je ustvari 3-Metilmetkatinon, strukturno blisko srodan sa zabranjenom drogom mefedronom (4-MMC), i nelegalan je u većini zemalja.

(Aldin B.)

Nizozemska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.