25.2.2024. 22:40
0
Smrtonosna lavina u Francuskoj: Četvero poginulo
Četiri osobe su poginule u lavini u planinskom regionu Auvergne u centralnoj Francuskoj, saopćile su lokalne vlasti.

Lavina se dogodila u nedjelju na nadmorskoj visini od 1.600 metara iznad sela Mont-Dore u oblasti poznatoj kao Val d'Enfer, navodi se u saopštenju prefekture departmana Puy-de-Dôme.

Još tri osobe su povrijeđene nakon velike alcije potrage u kojoj je mobilizirano 50 ljudi.

Lokalni list La Montagne navodi da su pogođeni lavinom bili skijaši iz obližnjeg kluba koji su krenuli van staze sa vodičem.

Planine Auvergnea, od kojih su mnoge vulkanskog porijekla, nisu tako visoke kao one u Alpima ili Pirinejima južnije, ali mogu biti veoma udaljene sa velikim snježnim pokrivačem.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.