26.10.2024. 11:58
0
Iranska vojska ismijala napad Izraela: Iran Dome 2 - Iron Dome 0
Iranska vojska je ismijala napad Izraela na svoje teritorije, poredeći ga sa svojim vlastitim raketnim udarima iz prethodnih dana.

Na društvenoj mreži X, iranske snage su sarkastično objavile: "Iran Dome - Iron Dome 2 - 0", implicirajući da su njihovi prethodni napadi bili uspješniji i da je njihova protivvazdušna odbrana efikasnija.


U komentarima su se mogli vidjeti različiti video zapisi koji su prikazivali balističke i hipersonične napade na Izrael, kao i snimke koje su navodno prikazivale posljedice sinoćnjeg napada.

Podsjetimo, izraelski avioni izveli su napade na Iran, dok su vlasti te zemlje saopćile da je napad prouzročio "ograničenu štetu". Izrael je, s druge strane, izjavio da su njihovi ciljevi bili iranski sistemi protuzračne odbrane i postrojenja za proizvodnju projektila. Ovaj napad uslijedio je nakon što je Iran ranije u mjesecu izveo raketne udare na Izrael, na što je izraelska strana najavila da će odgovoriti.

(Ajdin B.)

 

IzraelIran
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.