26.10.2024. 13:55
0
Turska osudila napad na Iran: Izrael je sada doveo naš region na rub šireg rata
Vlasti Republike Turske“najsnažnije“ su osudile izraelski napad na Iran.

“Izrael, koji čini genocid u Gazi, pripremajući se za aneksiju Zapadne obale i svakodnevno ubijajući civile u Libanu, ovim napadom je sada naš region doveo na rub šireg rata.

Sada je jasno da je stavljanje tačke na izraelski teror u regionu postao istorijski zadatak za osiguranje međunarodne sigurnosti i mira“, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Turske.

Turska je pozvala međunarodnu zajednicu da hitno preduzme mjere za provođenje zakona i zaustavljanje izraelskih napada.

“Turska ponavlja da ne želimo dalji rat, nasilje ili bezakonje u našoj regiji“, ističe se u saopćenju iz Ankare.

Također se navodi da je za uspostavu mira na Bliskom istoku imperativ da zemlje u regionu i neregionalni akteri djeluju razumno i racionalno.

Najmanje dva iranska vojnika ubijena su rano jutros kada je izraelska vojska gađala iranske vojne objekte kao odgovor na veliki prvooktobarski napad Irana balističkim projektilima na Izrael.

Bijela kuća je rekla da izraelski udari moraju okončati direktnu razmjenu vatre između dvije strane, upozoravajući Teheran na posljedice ako odgovori.

Iranski vojni zvaničnici ranije su upozorili da će svaki napad Izraela naići na “oštriji odgovor“.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.