9.9.2023. 8:59
0
Medvedev poslije eliminacije Alcaraza: Moraš biti bolji od sebe da bi ga pobijedio
Tvrdi da zna recept kako pobijediti Novaka Đokovića u finalu US Opena.

Danil Medvedev napravio je iznenađenje u polufinalu US Opena i izbacio Carlos Alcaraza.

To znači da će u finalu Rus odmjeriti snage s Novakom Đokovićem.

Riječi hvale

Medvedev je za Španca nakon susreta imao samo riječi hvale uz napomenu da je morao da igra iznad svojih mogućnosti da bi slavio.

- Imao sam mnogo sumnji pred meč, pitao sam se šta moram da uradim bolje... Sretan sam. Rekao sam da moram da igram 11 od 10, a igrao sam 12 od 10, osim u trećem setu. Toliko je mlad, a već je dvostruki GS šampion, broj 1... Moraš da budeš bolji od sebe da bi ga pobijedio. I ja sam to bio - rekao je Medvedev.

Dodao je da treći set nije bio tako loš, te da nije imao prilika na Alcarazov servis.

- Ali osjećao sam da nisam daleko. Na 1:1 u četvrtom sam spasio brejk lopte, to je bilo ključno. Onda je to bio taj dug gem, on je malo promašivao, što nije često - rekao je Medvedev.

Bolje od maksimuma

O meču s Đokovićem, Medvedev je rekao:

- Izazov je da igraš sa čovjekom koji je osvojio 23 grend slema, a ja imam samo jedan. Kada sam ga pobijedio ovdje, igrao sam bolje od svog maksimuma. Tako ću morati i sada, navodi Avaz.ba

(Mubina Lj.I)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.