2.1.2024. 12:26
0
Nadal se pobjedom vratio nakon godinu dana pauze
Španski teniser Rafael Nadal vratio se na teniski teren nakon godinu dana pauze te je na sjajan način upisao pobjedu nad Dominicom Thiemom.

Sastala su se dva tenisera u prvom kolu ATP turnira u australskom Brisbaneu, a Nadal je slavio s 2:0 u setovima.

U prvom setu su teniseri dugo čuvali svoje servise, ali u ključnom trenu je poklekao Austrijanac Thiem i Nadal je napravio break za 7:5.

Nadal već na startu drugog seta ponovo oduzima servis Thiemu i dolazi do velikih 3:0, gdje je bilo jasno da je meč gotov. Španac ga je rutinski priveo kraju i u drugom setu slavio 6:1. Sve je trajalo ukupno sat i 29 minuta.

Bio je to za Nadala prvi meč nakon 18. januara prošle godine, kada je u drugom kolu Australian Opena šokantno poražen od Mackenzieja MacDonalda. Od tada je imao mnogo problema s povredama.


Sada Nadala u osmini finala Brisbanea čeka okršaj s boljim iz dvobaja Karatsev - Kubler.

Podsjećamo, trenutno je Nadal tek 672. teniser na ATP listi zbog već navedene pauze od godinu, a Thiem zauzima 98. mjesto.

(Ajdin B.)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.