9.2.2024. 12:38
2
Damiru Džumhuru uručen diplomatski pasoš
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković u četvrtak je uručio bh. teniseru Damiru Džumhuru diplomatski pasoš.

Jasno je da će najboljem bh. teniseru sada biti mnogo lakše putovati. Za uzvrat Damir je ministru poklonio teniski reket.

”Vjerovatno će mi poklon koji sam dobio od Džumhura natjerati da se vratim rekreativnom tenisu. Kafa sa šampionom poput Damira zaista napuni baterije i motiviše. Pratimo ga i nadamo se brzom povratku u vrh svjetskog tenisa”, napisao je Konaković na svom Instagram profilu.

Džumhur se zahvalio ministru za dobivanje diplomatskog pasoša i najavio kako uskoro ide na nove turnire gdje će predstavljati BiH. Inače, teniska bh. reprezentacija trenutno je na 26. mjestu na svijetu. Također, u četvrtak je muška teniska selekcija BiH saznala protivnika u 1. kolu Svjetske grupe 1 Davis Cupa.

Naši teniseri su ostali u Svjetskoj grupi 1 zahvaljujući pobjedi 3:0 protiv Bugarske, a u žrijebu u Londonu saznali su ime narednog protivnika. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je za protivnika dobila najboljeg nenositelja – reprezentaciju Tajvana.

Susreti se igraju sredinom septembra, a pobjednici će proći u drugo kolo gdje će se boriti za ulazak u finalno takmičenje Davis Cupa.

(Erna H.) 

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.