20.7.2024. 12:03
0
Carlos Alcaraz otkrio ko je po njemu najbolji teniser svih vremena
Carlos Alcaraz prošlog je vikenda drugi put zaredom osvojio Wimbledon.

U finalu je 21-godišnji Španac pobijedio Novak Đokovića i tako došao do svog ukupno četvrtog osvojenog Grand Slama. Nedugo nakon osvajanja Wimbledona, Alcaraz je dao intervju za službene stranice ATP Toura.

U intervjuu mu je postavljeno i pitanje tko je najveći tenisač svih vremena. “Kada govorimo o brojkama, Novak Đoković, tu nema sumnje. Ali druga dvojica, Federer i Rafa, su za mene također u vrhu”, odgovorio je mladi Španac. 

Što se ostalih tema tiče, Alcaraz je rekao da je najduhovitiji tenisač Frances Tiafoe, a da najviše provocira Holger Rune, dok je Alex De Minaur najpodcjenjeniji igrač, a Stefanos Tsitsipas ima najbolji forhend.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.