23.7.2024. 9:52
0
Legendarni Andy Murray objavio kraj karijere: Sada je definitivno gotovo – ovo će svi gledati
FOTO: AP
Andy Murray je objavio da će mu Olimpijske igre u Parizu (teniski turnir se igra od 27. jula do 4. avgusta) biti posljednje takmičenje u karijeri.

Britanski teniser je jedan od najboljih tenisera 21. vijeka i jedini koji je uspio da “Veliku trojku“, makar na nekoliko godina pretvori u “Veliku četvorku“.

Vodio je epske borbe sa Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom i Rogerom Federerom, a u četvrtak od 11.00 će saznati da li će protiv nekog od ove dvojice i završiti bogatu karijeru. Tada je zakazan žrijeb za olimpijski teniski turnir.

Murray je po dolasku u Pariz objavio poruku koja govori da je to definitivno kraj.

“Stigao sam u Pariz na moj posljednji teniski turnir ikada.

Takmičenje za Veliku Britaniju su uijvek bile najnezaboravnije sedmice moje karijere i ekstremno sam ponosan da to uradim poslednji put“, poručio je Murray.

To znači da će svi ljubitelji tenisa gledati njegov posljednji ples u Parizu. Taj meč bi mogao da obori rekorde jer se rijetko koji teniser opraštao baš na Olimpijskim igrama.

Andy Murray je bio najbolji teniser svijeta, prvi put 7. novembra 2016. godine (ukupno 41 sedmicu), i jedan je od 28 igrača u historiji kojima je to pošlo za rukom. Osvojio je 46 titula u karijeri (15. u open eri), osvojio je tri Grand slem titule (dijve na Wimbledonu i jednu na US Openu).

Osvojio je dva olimpijska zlata 2012. i 2016. godine i jedan Završni masters 2016. godine.

(Erna H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.