28.9.2024. 9:33
Policija čuva stadion “Rođeni”: Da li se pribojavaju incidenata s beogradskog derbija?
Fudbalski klub Velež sutra dočekuje Zrinjski u sklopu 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Kako piše portal Sportske, pripadnici MUP-a "stražare" ispred stadiona Rođeni.

Kao što je poznato navijači Zrinjskog neće prisustvovati mostarskom derbiju. Ultrasima je zabranjen dolazak zbog straha od mogućih sukoba. Navijači mostarskih klubova često su u sukobima, a na posljednjem derbiju nije bio dozvoljen dolazak navijača Veleža zbog incidenta koji se prethodno desio.

S tim u vezi, iz MUP-a smatraju da je najsigurnije rješenje zabrana dolaska gostujućih navijača.

Nekoliko pripadnika MUP-a i zaštitara "stražari" ispred stadiona u Mostaru. Vjerovatno se pribojavaju mogućih incidenata, naročito poslije dešavanja uoči beogradskog derbija kada su huligani uništili teren.

Vidjeli smo da navijači ponekad ne biraju sredstva i svoje nezadovoljstvo sa stanjem u klubu iskazuju na razne načine. Tako da prisustvo policije i zaštitara noć prije utakmice možda i nije tako loša ideja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana