28.9.2024. 17:03
Trener Širokog Brijega pred Sarajevo: U naletu su, moramo tražiti svoju priliku za bodove
Široki Brijeg i Sarajevo u ponedjeljak na Pecari s početkom u 18 sati zatvaraju 9. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

- Derbi protiv Sarajeva je uvijek posebna utakmica. Sarajevo je u naletu i igraju dosta kvalitetno kroz ovaj prvi dio prvenstva - riječi su kojima je šef stručnog štaba Toni Karačić na početku najave derbija:
- Sarajevo nam dolazi u trenutku kada nismo u nekoj pozitivnoj seriji, ali to je utakmica u kojoj mi želimo tražiti svoju priliku za dobar rezultat. Do utakmice imamo još dva treninga i nadam se dobroj izvedbi u derbiju.
Novinarima se obratio i vezni igrač Mato Stanić koji želi čim prije vratiti u formu koja ga je krasila u ranijim sezonama kada je nastupao za Široki Brijeg.
- Nije mi bila potrebna nikakva prilagodba kada sam se vratio, jer se ovdje zaista osjećam kao kod kuće. Svi znamo što ovaj derbi protiv Sarajeva znači za klub, grad i navijače. Istina je da su oni u dobrom nizu i na vrhu su tabele, a s druge strane mi smo ostali dužni sebi i navijačima na Pecari što se tiče bodova. Morat ćemo skupo prodati kožu da vratimo izgubljene bodove na Pecari - smatra Stanić, dodavši:
- Mislim kako trenutno nema težeg protivnika od Sarajeva, ali nema nam druge nego probati dati sve od sebe. Trenirali smo, spremali se za ovo i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolju prezentaciju na terenu.
Trener Širokog Brijega se kratko osvrnuo na svoj igrački i otkrio u kakvom stanju dočekuju derbi protiv Sarajeva.
- Imamo još vremena do utakmica, ali nije tajna da imamo izuzetno skraćen roster. Međutim, nadam se kako ćemo imati što više igrača na raspolaganju za derbi protiv Sarajeva - poručio je Karačić.
Glavni sudija na Pecari bit će Dragan Petrović iz Banja Luke, pomoćnici su Bojan Makarić iz Bijeljine i Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva. U VAR sobi su Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora i Jure Musa iz Čitluka.

(Erna H.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana