28.1.2023. 21:59
0
Bradara nezadovoljna izborom delegata: Opet nemamo legitimno predstavljanje
Zastupnica u Predstavničkom domu Federacije BiH Lidija Bradara komentirala je procese formiranja vlasti u BiH osvrnuvši se na izbor delegata iz federalnog Kluba Hrvata koji su izabrani u državni Dom naroda.

Istakla je federalna zastupnica i da je imenovanjem delegata za državni Dom naroda iz Doma naroda FBiH proces formiranja vlasti na tom nivou kompletiran.

- Jučer je kompletirana lista iz Kluba srpskog naroda za potpredsjednika Federacije i ono što je najvažnije, dobili smo najveći budžet ikad FBiH - kazala je Bradara za RTVHB.

Smata da će tokom ove godine budžet biti izmijenjen jer je produkt vlade u tehničkom mandatu, a komentirala je i izbor delegata za državni Dom naroda iz Federacije BiH.

- Imali smo izbor kakav smo imali. HDZ ima 14 delegata u Domu naroda FBiH. Ono što je jučerašnji izbor delegata u državni Dom naroda pokazao jeste da opet nemamo legitimo predstavljanje i bilo je očito da ako predstavnici koji su izabrani iz sredina u kojima faktički Hrvati niti ne žive, značajno utječu na izbor delegata u Dom naroda BiH i dobili smo rezultat kakav jeste - mišljenja je Bradara.

Istakla je kako će stranke okupljene oko HNS-a u Domu naroda BiH (HDZ i HDZ 1990) imati jedinstven stav oko najvažnijih pitanja.

Za pretpostaviti je da je pri "legitimnom predstavljanju" u Domu naroda BiH Bradara mislila na Zlatka Miletića (ZNG) koji ćivi u Sarajevu.

Podsjetimo, Bradara je kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Federacije BiH.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.