31.7.2023. 11:41
0
Drama u Općini Centar se nastavlja: Mandić sazvao hitni Kolegij, moguć i radikalan potez. Neki čak spominju i ostavku načelnika
Politička drama u sarajevskoj Općini Centar još se nije smirila nakon što je pokrenut opoziv načelnika Srđana Mandića.

Naime, NiP je zajedno sa SDA izglasao opoziv načelnika Mandića (NS) mimo znanja centrale stranke što je izazvalo turbulencije ne samo u NiP-u nego i u koaliciji Trojka.

U međuvremenu predsjednik NiP-a Elmedin Konaković pokušava ‘smiriti strasti’, no potpisnici opoziva za sada ostaju pri svom stavu.

A, jutros se dešava novi čin drame.

Kako je Raportu rečeno, Mandić je jutros sazvao hitni Kolegij sa svojim pomoćnicima.

Tema za sada nije poznata, a neki čak spominju u ostavku Mandića što je za sada na nivou špekulacije.

Kako je isti medij već objavio, Mandić je zatražio novo izjašnjenje Općinskog vijeća o opozivu smatrajući da je on pokrenut mimo zakona i statuta.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.