25.9.2023. 15:26
0
Srdačni pozdravi i osmijesi u Mostaru: Sastanak koalicionih partnera na nivou BiH
FOTO: N1
Sastanak koalicionih partnera na nivou Bosne i Hercegovine počeo je u Mostaru. Delegacije SNSD-a i njihovih entitetskih partnera, HDZ-a i Trojke srdačno su se rukovali između sebe, a neki su se srdačno izgrlili i izljubili.

Sastanku prisustvuju Milorad Dodik, Željka Cvijanović, Nenad Stevandić, Staša Košarac, Dragan Čović, Borjana Krišto, Edin Forto, Nermin Nikšić, Denis Zvizdić i drugi.

Čović je uoči sastanka kazao kako će se danas raspravljati o EU zahtjevima i zakonima koji se trebaju usvojiti na nivou BiH.

“Danas u svi zakoni koji postoje na dnevnom redu od 14 uvjeta EU, naravno i Izborni zakon. Možda danas i neki dio Izbornog zakona bude i usaglašen i poslat u proceduru”, kaže Čović.

Dodao je kako sui radna tijela već definirana za ostale zakone i sve će raditi preko Vijeća ministara BiH.

“Danas će na dnevnom redu biti svaki detalj za naš put u EU pa tako i Zakon o Ustavnom sudu BiH. Danas ćemo imati pozitivnu atmosferu i to garantuje sami format sastanka”, rekao je.

Istakao je da će izvještaj EU u oktobru za BiH biti pozitivan i da je zadovoljan dinamikom usvajanja EU zakona.

“Izvještaj već napravljen i biće objavljen tokom desetog mjeseca i vjerujem da će biti pozitivno. Biće ovi politički efekti i ko šta izjavljuje i na šta poziva, ali dinamika je tu i uvjeren sam da nijedan zakon do desetog mjeseca neće biti izostavljen iz procedure i rasprava u Vijeću ministara BiH. Očekujem korektnu klimu koje će dati rezultate”,  rekao je Čović.

A da li će korektna klima i vesela atmosfera koju smo vidjeli uoči, biti i na sastanku, vidjet ćemo po okončanju kada se obrate medijima.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.