20.10.2023. 12:11
0
Dodik bacio kletvu: "Svaki Srbin koji ovo ne bude podržao neka je proklet..."
FOTO: N1
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obraćajući se na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske je ponovio da stranci i bošnjački politički korpus rade na devastaciji nadležnosti RS.

“Situacija je veoma opasna i usmjerena isključivo protiv RS i Srba. Neka misli ko šta hoće i to bez ikakvog oklijevanja. Za pet minuta bi trebali da izglasate dvotrećinsku većinu, da kažete sve što bude tražio član Predsjedništva, ovako ćete dobiti. Bili vlast, ili opozicija, ni to nije važno, postoji trenutak kada nema diskusije, pročitajte ove zaključke. A ne da ovdje gubimo autoritet našim unutrašnjim svađama. Onaj ko ne podrži Željku Cvijanović radi protiv RS i njene državnosti. Svaki Srbin koji ovo ne bude podržao neka je proklet”, naglasio je Dodik na šta je Nebojša Vukanović burno reagovao.

Potom je Dodik nastavio sa optužbama:

“Svi su uključeni u jedan isti projekat, devastacija RS, bili oni Trojka, Šestorka ili SDA. Od Evrope čujemo da se BiH treba dati status pregovarača. Hrvatski premijer je jedan od snažnih zagovarača, on je važna faca u Briselu, imate Njemačku koja se tome protivi. Gotovo je jasno da će se status dati Ukrajini i Moldaviji. Kako možete dati pregovarački status Ukrajini u kojoj nije definisana teritorija u kojoj se vodi rat, a ne date jednoj BIH koja je svo ovo vrijeme pokazivala stabilnost, izvršavala mnoge neugodne reforme, koja je progutala žabe, kako to oni vole u Brisleu reći, BIH će biti odbačena u nastojanju da se dodatno disciplinuje”, tvrdi.

Osvrnuo se i političke prilike u Evropskoj uniji:

“Sankcije prema Rusiji, mi to nismo radili, nećemo da uradimo. Bošnjačka strana hrli ka tome, ako bi mogli i da Rusiji objave rat, predstavljaju se višim evropskim vrijednostima. Zato neki kažu BiH je uvela snakcije, ali važni komesari kažu kad ćete vi početi da provodite sankcije. Dobro je jer Evropa misle da jesu, a Rusi misle da nisu”.

Istakao je da je sada složen i težak trenutak.

“Svojim antiustavnim potezima oni su uspjeli, da nama nametnu teme da se mi bavimo sami sobom, da se branimo, RS treba da počne da forsira koncept političkog napada do trenutka dok se ne izjasni da li treba ili ne da ostane u ovakvoj BIH. Ukoliko uspije ovakav napad koji ima za cilj imovinu, slušajući američkog ambasadora koji kaže da imovina treba da pripadne BiH, pa da se dijeli, oni moraju da devasitiraju RS putem devastiranja njenih institucija…”.

Naveo je da su iz Američke ambasade tražili od domaćih banaka da ne sarađuju sa institucijama RS, da banke ne primaju uplate Vlade.

“Nisu znali da smo mi 23.juna završili taj posao. RS u ovom trenutku stabilno funkcioniše”, kaže Dodik.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.