26.10.2023. 11:34
0
Godišnjica smrti sarajevskih policajaca: Pet godina nakon ubistva nema presude optuženim
FOTO: N1
Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na mjestu ubistva dvojice policajaca MUP-a KS Davora Vujinovića i Adisa Šehovića obilježena je peta godišnjica njihovog stradanja.

Vujinović i Šehović su 26. oktobra ubijeni dok su obavljali policijski posao, u Geteovoj ulici u sarajevskom naselju Alipašino polje.

Nakon ovog 26. oktobra 2018. godine uslijedila je velika policijska akcija u kojoj su usko sarađivali MUP Kantona Sarajevo i MUP Republike Srpske. Saslušavane su desetine osoba, pronađeno je više ukradenih vozila. A sve je dovelo do trojice optuženih u ovom slučaju Save Marinkovića, Aleksandra Macana i Marka Trifkovića.

Osim što je položeno cvijeće na mjestu ubistva u Gajevoj ulici, porodice i prijatelji obići će i Šehidsko mezarje “Buća Potok”, te centralno groblje “Sveti Josip” na Ciglanama, prenosi N1. 
 
(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.