13.11.2023. 22:11
0
Gradonačelnica Benjamina Karić prokomentarisala ubistvo na Alipašinom Polju: Očigledno da, bez obzira na sve apele i pritiske javnosti, nasilje nad ženama i femicid svaki put nas iznova šokira svojom brutalnošću
Javnost u Sarajevu, ali i u Bosni i Hercegovini, šokirao je novi slučaj femicida.

U izjavi za Radiosarajevo.ba, svoju reakciju na ovo stravično ubistvo dala je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić. 

"Očigledno da, bez obzira na sve apele i pritiske javnosti, nasilje nad ženama i femicid svaki put nas iznova šokira svojom brutalnošću. Povrijedi nas i uznemiri našu ljudskost do krajnjih granica, a ljudske živote ne možemo vratiti.

Jasno je da nasilje nad ženama ne možemo spriječiti niti iskorijeniti postojećim propisima, zakonima i praksom, i da je postalo naša svakodnevnica.

Zato apelujem još jednom na sve nivoe vlasti da mijenjamo zakone i praksu i obeshrabrimo zlo i prije nego se desi", izjavila je za portal Radiosarajevo.ba gradonačelnica Sarajeva.

Benjamina Karić je izrazila i saučešće porodici ubijene djevojke. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.