24.12.2023. 21:38
0
Reuf Bajrović ima teoriju: "Dodik traži da mu se odgodi ročište, Sud odbija, a za dva sata se hapsi predsjednik Suda BiH"
Ove sedmice su uhapšeni predsjednik Suda Bosne i Hercegovine Ranko Debevec i bivši direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić. O tome su govorili Jahja Muhasilović, profesor međunarodnih odnosa i geopolitike na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, Sead Numanović, urednik portala Politički.ba i Reuf Bajrović, potpredsjednik Američko-evropske alijanse, u emisiji ‘Istraga sedmice’ Hayat TV.

- Dodik traži da mu se odgodi ročište, Sud odbija, a za dva sata se hapsi predsjednik Suda BiH. Koliko morate biti slijepi da ne vidite vezu između ta dva poteza. Ne ulazim u to šta je. Kako je moguće da je Kajganić koji je blizak SNSD-u da izda naredbu da se hapsi predsjednik Suda BiH u ugostiteljskom objektu. Pokazuju silu – rekao je Bajrović.

Numanović je kazao da je bilo spektakularnih slučajeva ove godine.

- Direktor OSA-e nije znao da će predsjednik Suda BiH biti uhapšen? Ono što ja znam je da je bio iznenađen. Meni nije logično da se predsjednik Suda hapsi u tom trenutku. Glavni tužilac kaže da je samo OSA znala detalje – rekao je Numanović.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.