24.2.2024. 18:23
0
Sa 33 godine iskustva u SDA izabrani na najvažnije funkcije nove stranke "Naprijed"
Danas je stranka "Naprijed" inače stranka Šemsudina Mehmedovića, bivšeg člana SDA, unaprijedila stranku isto sa bivšim članovima SDA.

Stranka „Naprijed“ je u Vogošći održala Glavno vijeće na kojem su izabrani privremeni organi stranke.

Dio najužeg rukovodstva postao je bivši član SDA Adil Osmanović.

Osmanović je političar koji ima iza sebe tri poslanička mandata, dva mandata potpredsjednika RS, te jedan mandat ministra, ali je tek nakon ni manje ni više nego 33 godine shvatio da se ne slaže sa principima djelovanja SDA.

Za generalnog sekretara ove napredne stranke izabran još jedan veteran SDA - Nedžad Koldžo sa stažom od 33 godine u SDA.

I ovom političaru sa čak četiri mandata načelnika Općine Novo Sarajevo i dva mandata općinskog vijećnika iste općine je trebalo više od tri decenije da shvati da SDA nije više „to-to“.

Mehmedović je ranije izjavio da je cilj njegove stranke da budu "mnogo drugačiji od onih koji su sada na političkoj sceni".

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.