19.3.2024. 13:43
2
Zakazana hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo o stanju sigurnosti za deset dana
Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo zakazao je hitnu sjednicu Skupštine na temu sigurnosti koja će biti održana 29. marta 2024. godine.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica i policijski komesar Uprave policije KS Fatmir Hajdarević upoznali su članove Kolegija o aktuelnim događanjima i poduzetim mjerama u dijelu stanja sigurnosti i javnog reda i mira. Takođe, danas su predočene i informacije o realizaciji zaključaka s posljednje održane tematske sjednice na temu sigurnosti u Kantonu Sarajevo.

Kako MUP i Uprava policije nisu jedini akteri u kreiranju sigurnosnog ambijenta, Kolegij je zatražio od svih relevenatnih organa i institucija da najkasnije u narednih sedam dana dostave cjelovite informacije o svojim aktivnostima, i to prema smjernicama i uputama koje je utvrdio Kolegij.

Kako bi se izbjegla manipulacija poluinfomacijama, u cilju sveobuhvatnog sagledavanja stanja sigurnosti, takve informacije prema Skupštini Kantona trebaju uputiti, pored MUP-a i Uprave policije, i Kantonalno tužilaštvo, Općinski i Kantonalni sud, Nezavisni odbor, Odbor za žalbe javnosti, Komisija za sigurnost SKS, te ministarstava iz resora osnovnog i visokog obrazovanja, pravde i uprave, saobraćaja i socijalne politike.

Kako je naglašeno, dostavljene informacije trebaju sadržavati i prijedloge aktivnosti i mjere kojima bi se prevenirale i otklonile sigurnosne prijetnje ili rizici na javni red i mir, a koji su u domenu njihove nadležnosti, saopćeno je. 

(Erna H.) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.