28.5.2024. 13:29
0
KCUS ponovo ima (v.d.) generalnu direktoricu: Ko je Hajrija Maksić
Hajrija Maksić, doktorica na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu i predsjednica Udruženja pedijatara u BiH. Dr. Maksić je specijalista pedijatar na Odjelu neonatologija i intenzivna njega KCUS-a.

Rođena je 8. aprila 1961. na Tjentištu u Foči. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Sarajevu, a 1985. i Medicinski fakultet u Sarajevu. Od 1985.-1993. radila je u Domu zdravlja „Isak Samokovlija“ Goražde kao ljekar opće prakse, da bi 1997. završila specijalizaciju iz pedijatrije na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu.

Dr. Maksić je 2000. godine izabrana za asistenta iz predmeta Pedijatrija, a već 2007. promovirana je u zvanje viši asistent. Također, 2003. odslušala je postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Godine 2006. odbranila je magistarski rad, a 2009. je imenovana za šefa Odjela neonatologija. Iste godine je završila i subspecijalizaciju iz neonatologije.

"Zbog isteka mandata prim.doc.dr.sci.med. Alenu Pilavu, v.d. generalnog direktora KCUS, Privremeni Upravni odbor KCUS je na 11. redovnoj sjednici imenovao prof. dr. Hajriju Maksić za novu v.d. generalnu direktoricu", saopćeno je iz Press službe KCUS-a.

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.