7.9.2024. 10:33
1
Predviđanje političkog analitičara: "Centar uzima Gratz, Bandić Novo Sarajevo...Pad 'Trojke' između 15 i 25 posto kada je riječ o vijećima"
Politički analitičar Denis Čarkadžić objavio je svoje projekcije rezultata predstojećih Lokalnih izbora za Kanton Sarajevo.

Uz ogradu da je prognoziranje nezahvalno, Čarkadžić je naveo da će stranke Trojke izgubiti glasove.

Kad je u pitanju utrka za načelničke pozicije u KS, mišljenja je da će u Centru pobijediti kandidat Demokratske fronte (DF) Dennis Gratz, kojeg podržavaju SDA i Stranka za BiH (SBiH).

U Novom Gradu Semir Efendić, lider SBiH, sačuvat će načelničku poziciju, prognozira Čarkadžić.

A u Novom Sarajevu smatra da će pobijediti kandidat SBiH Muamer Bandić.

U Starom Gradu Irfan Čengić iz Socijaldemokratske partije, kojeg podržava Trojka, ali i DF, odbranit će načelničku poziciju.

Na Ilidži je siguran pobjednik Nermin Muzur, kandidat Naroda i pravde, kojeg podržavaju druge dvije stranke Trojke.

Čarkadžić u Hadžićima predviđa pobjedu SDA-ovog Eldara Čomora, a iz te stranke dolaze i pobjednici načelničke utrke u Vogošći - Migdad Hasanović i Ilijašu Nermin Hodžić.

Čarkadžić nije prognozirao rezultat načelničke utrke u Trnovu.

"Što se vijeća tiče, kumulativno, pad Trojke između 15 i 25%", dodao je Čarkadžić.


 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.