6.7.2024. 15:22
0
Tuzla dobija impresivni kompleks na 20 spratova
FOTO: biznisinfo.ba
Rušenje starog objekta je u naselju Irac u Tuzli je završeno, i zvanično počinje gradnja novog atraktivnog stambeno-poslovnog objekta Kendi.

Investitor projekta je kompanija Cestotehnik Invest, izvještava BiznisInfo.ba. Atraktivna lokacija nalazi se u centru grada na adresi ul. Drage Karamana 20.

Lokacija je u blizini svih sadržaja neophodnih za najviši standard urbanog življenja, te ugodan i miran život. Objekat se sastoji od tri lamele koje će, uz prizemlje, imati 12, 16 i 20 spratova.

Podzemne etaže namjenjene su za parkiranje motornih vozila. U prizeljmu će se nalaziti poslovni prostori, dok su ostali dijelovi objekta namijenjeni stambenim jedinicama, uključujući sve horizontalne i vertikalne komunikacije.

Prizemlje objekta sadrži pet poslovnih prostora različite kvadrature, te pruža mogućnost enterijerskih intervencija u smislu formiranja različitih prostora po pitanju povšine.

Pored navedenih poslovnih prostora u prizemlju objekta su smještena tri glavna ulaza namjenjena za stambeni dio objekta, te požarno stepenište.

Lamele su međusobno povezane. Veza između tri lamele ostvarena je centralnim holom. Zvjezdasti oblik objekta omogućava da se na krajevima lamela projektuju stanovi koji imaju dvostranu ili trostranu orjentaciju.

Objekat sadrži 316 stambenih jedinica koje su podijeljene u kategorije: garsonjera, jednosobni, dvosobni, trosobni, četverosobni stanovi. Zgrada ima ukupno 4 savremena komforna lifta koja olakšavaju vertikalnu komunikaciju između svih stambenih jedinica i podzemnih etaža.

Tuzla
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.