9.7.2024. 13:39
1
Preživjela žrtva genocida posramila Christiana Schmidta ispred Predsjedništva BiH: "Prijete nam, prijete secesijom, još više nam sole rane"
Preživjela žrtva genocida Adel Šabanović uoči ispraćaja kolone sa 14 identifikovanih žrtava genocida u Srebrenici, tražio je da razgovara sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom koji je stajao sa ostalim zvaničnicima ispred Predsjedništva BiH.

Schmidt je prišao Šabanoviću koji mu je kazao da žrtve još uvijek čekaju pravdu i pozvao ga na reakciju.

"Prijete nam, prijete secesijom, još više nam sole rane, nama žrtvama. 13 povratnika je ubijeno, 22 ranjeno. Pet je prošle godine napadnuto, molim vas preduzmite nešto", kazao je Šabanović.

Schmidt je kazao da međunarodna zajednica zbog toga mora ostati u BiH.

"Obećanje glasi: Tako nešto se više nikada neće desiti", kazao je Schmidt dok mu je Šabanović replicirao da je međunarodna zajednica bila i 1993. i u julu 1995. godine kada su "klali, ubijali, otimali, odvodil, silovali, vješali".

"Još su žrtve po masovnim grobnicama koje ne možemo da nađemo, neće da kažu", kazao je Adel.

"Sasvim ste u pravu", kazao je Schmidt ističući da je potrebno poštovanje prema žrtvama.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.