10.7.2024. 12:25
2
Vulin iz dana u dan nadmašuje samog sebe: Sada je komentarisao izjave da Vučić želi uzeti RS, pola sjevernog Kosova i napraviti "Veliku Srbiju"
Penzionisani američki general Wesley Clark, koji je bio na čelu NATO snaga u vrijeme NATO-ovog bombardovanja Srbije 1999. godine je optužio Srbiju da je ruski "igrač" na Balkanu, te da je glavni izvor nestabilnosti u ovom regionu.

Ovu tvrdnju Clark je iznio gostujući kod poznate novinarke Christian Amanpour, na CNN-u.

- Ruka Rusije se osjeća na Balkanu. Srbija je ruka Rusije na Balkanu. Srbija služi interesima Rusije. Predsjednik Vučić je mudar. Ima namjeru da izgleda kao da igra dvostruku igru, ali kada dođe trenutak, uradiće ono što Putin traži. A ono što on želi od Putina je, naravno, ovlaštenje da upotrijebi svoje vojnike na Kosovu, ili barem da zauzme pola sjevernog dijela Kosova, a možda i više. Istovremeno, on želi podijeliti Bosnu, uzeti Republiku Srpsku i učiniti je dijelom "Velike Srbije". Sve ovo ima veze sa etničkim čišćenjem na Balkanu, izjavio je Clark.

Ovakva izjava je, sasvim očekivano, naišla na negativne rekaicje u Srbiji, a među prvima se oglasio Aleksandar Vulin jedan od najvećih branitelja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Prije nego Wesley Clark počne da govori o nasilju na Balkanu prvo bi morao da zatraži oproštaj od porodica pobijene srpske djece i svi onih čije je živote zauvijek promijenio svojim zločinima. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i na početku i na kraju će uraditi samo ono što od njega traže Srbi, a Srbi su od svog predsjednika tražili i dobili mir, ali i slobodu  Znam da Wesley Clark misli da je 1999. godine propustio priliku da bombardovanjem zauvijek uništi Srbiju dok je bila slaba, ali drugu priliku neće dobiti, zaprijetio je Vulin. 

(Ajdin B.)
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.