18.7.2024. 12:11
0
Dodik se žalio da nema klime na ročištu: Dobio odgovor Suda BiH
FOTO: n1
U cilju pravilnog informisanja javnosti, a povodom informacija koje su nakon ročišta u predmetu Milorad Dodik i drugi plasirane u javnosti, obavještavamo građane da je klimatizacija problem s kojim se Sud suočava već duže vrijeme.

Naime, u medijima su plasirane informacije da klima ne radi u sudnici u kojoj je bilo navedeno ročište 17.7.2024., te da je pojedinima to „uticalo na koncentraciju“.

Već duže vrijeme Sud Bosne i Hercegovine ima probleme sa hlađenjem najveće sudnice (6) u Sudu. Svi dosadašnji napori da se isti riješi ostali su bez uspjeha.

Uz teške uslove rada u sudnici, suočavamo se i sa osudom javnosti i negativnim medijskim istupima sudionika u postupcima koji se vode u sudnici 6 uz tvrdnje da se tendenciozno isključuje hlađenje u navedenoj sudnici za određene postupke.

Adresa za žalbe na neuslovnost rada u Sudu, ne samo sudija već i osoblja Suda, je Služba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine (SZZPI BiH) jer njihov Odjel za podršku pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine obavlja poslove održavanja objekata i infrastrukture za potrebe pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine.

Nadležni u Sudu BiH su obavještavali Službu za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine u više navrata u vezi s klimatizacijom u prostorijama Suda BiH. Sistem ne funkcioniše već neko vrijeme što je još više izraženo tokom visokih temperatura u BiH.

Ponavljamo – sudije i ostalo osoblje radi u ovakvim uslovima već dvije sedmice i adresa za žalbe na „neuslovnost u sudnici“ je u svakom slučaju Služba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine. Sud se i pismenim putem obratio Službi u cilju hitnog rješenja ovog problema na način kako to nalažu propisi u toj oblasti ili zamjena postojećih instalacija ili tehničke izmjene u cilju omogućavanja normalne radne temperature u sudnici.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.