20.7.2024. 9:01
1
Godišnjica monstruoznog govora Aleksandra Vučića u Skupštini Srbije: "Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu Muslimana"
“Pa, vi bombardujte, ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu Muslimana, pa da vidimo smije li, međunarodna zajednica ili bilo ko drugi, da udari na srpske položaje, može li se tako ponašati sa srpskim narodom.”

Izjavio je to u Skupštini Srbije 20. jula 1995. godine, samo nekoliko dana nakon genocida u Srebrenici, aktuelni predsjenik Srbije Aleksandar Vučić koji je tada bio član Srpske radikalne stranke.



Ova rečenica je dokaz govora mržnje i ratnohuškačke retorike koju je koristio Vučić tokom devedesetih godina.

Tako će predsednik Srbije će ostati upamćen kao neko ko je želio da se Bošnjacima sveti kao što su to radili nacisti u Drugom svjetskom ratu kada su uveli pravilo – za jednog ubijenog Nijemca streljaće sto Srba.

Vučić se prije nekoliko godina pravdao da su njegove riječi izgovorene za skupštinskom govornicom izvučene iz konteksta te za sve optužio Milošević i njegov režim, prenose Vijesti.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.