26.7.2024. 11:53
1
Postignut dogovor s ViK-om: Sarajevsko naselje Gorica ponovo ima vodu
Jedan od najvećih boraca za prava manjina Dervo Sejdić objavio je na društvenim mrežama kako je dogovoreno da se stanovnicima sarajevskog naselja Gorica ponovo uključi voda.
- Ovog momenta s direktorima VIK Sarajevo dogovorio sam da se stanovnicima naselja Gorica izvrši uključenje vode koja je isključena 22. jula 2024. O dugovanju i rješavanju problema uključena je Vlada KS, Ministarstvo za rad i socijalnu politiku i Općina Centar - naveo je Sejdić.

Podsjećamo, Kantonalno javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” isključilo je vodu cijelom naselju Gorica zbog dugovanja pojedinih korisnika. Bez vode su ostavili cijelo naselje, čime su ugrozili čak i one građane koji uredno izmiruju svoje obaveze.

Načelnik Općine centar Srđan Mandić reagirao je na potez ViK-a i pozvao ga da pusti vodu stanovnicima Gorice.
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.