14.8.2024. 9:10
4
Elek: "Obustava gasa je pokazala da FBiH nema nijednog prijatelja. Bio sam protiv puštanja, ali je Dodik rekao da građani ne treba da ispaštaju"
Direktor Sarajevo-gasa Istočno Sarajevo Nedeljko Elek potvrdio je da je jutros nastavljeno normalno snabdijevanje prirodnim gasom Sarajeva.

"Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jučer je u popodnevnim satima dao nalog da se jutros u 8.00 sati pusti gas Federaciji BiH", rekao je Elek za RTRS.

On je rekao da je Federacija BiH 100 odsto zavisna od ruskog gasa, kako stanovnišvo, tako i čitava privreda.

Dodao je da "zahvaljujući sporazumu Dodika i ruskog predsjednika Putina, FBiH ima najpovoljniju cijenu koju imaju Republika Srpska i Srbija".

On je rekao da je isporuka gasa zaustavljena jer u FBiH nisu platili fakture, a odbijali su razgovore o tome.

"Kad je zaustavljen gas, odmah su se javili i htjeli da razgovaraju, a prije toga su ignorisali sve naše pozive i upozorenja", rekao je Elek, dodajući da bi danas trebalo da bude održan novi sastanak.

Izjavo je i da je lično bio protiv puštanja gasa Federaciji, ali da je, prema njegovim riječima, stav Vlade RS i Dodika bio da građani ne treba da ispaštaju.

Elek je naglasio da je ova situacija u potpunosti ogolila vanjsku politiku u FBiH jer je, kako kaže, pokazala da nemaju nijednog prijatelja, s obzirom da "im se jučer niko nije javio i ponudio pomoć".

(Ajdin B.)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.