4.9.2024. 11:16
4
Elek ponovo provocira - Objavio fotografiju prerezanog jarbola na kojem je bila zastava BiH: "Duvao je juče jak vjetar na Jahorini"
Dan nakon postavljanja zastave Bosne i Hercegovine na vrhu Jahorine Košuta, ona je uništena i uklonjena iza čega su stajali predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Elek je tom prilikom poručio da se tu neće vijoriti nijedna osim zastave RS.

Zbog uklanjanja zastave Bosne i Hercegovine reagovao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić te najavio krivičnu prijavu, a istaknuo je da iza svega stoje vlasti RS-a.

Kao da samo uklanjanje zastave nije bilo dovoljno, Elek je nastavio s provokacijama.

Naime, na platformi X Elek je objavio fotografiju prerezanog jarbola na kojem se nalazila zastava BiH te je napisao: "Duvao je jučer jak vjetar na Jahorini".


Podsjećamo, Elek je izjavio i to da je jedan od onih koji su postavili zastavu "pripadnik federalnog MUP-a, te da je uhapšen u Krupcu”.

Ubrzo ga je demantovao i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak koji je, između ostalog, poručio da MUP RS nije, a niti smije, hapsiti pripadnike MUP-a zbog državne zastave.

 

 
4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.